GOMA

                                                                                        

GALLERY OF MODERN ART

                                                                             

FREDSGATAN 25, VÄRNAMO


Ett brinnande intresse för den samtida konsten var den gemensamma utgångspunkten, när vi öppnade vårt galleri i Värnamo i april 2016. I vår syn på konst finns en tro på att vi växer som människor, om ögat får se och utmanas av intressanta bilder. Över ett konstverk kan nya möten ske och en  gemenskap uppstå. 

På GOMA gör vi utställningar med främst svenska konstnärers bilder och skulpturer. Men permanent visar vi också  utvalda verk av både svenska och internationella konstnärer. Vi vänder oss till företagare och privatpersoner, som vill ha råd kring köp och hängning av konst.
Björn Inganäs drev i många år Cai strumpfabrik i Hånger. Idag finns han på Fredsgatan 25 i Värnamo. Han har låtit bygga om en gammal necessärfabrik till ett centrum för företagare med ett gemensamt utropstecken - den samtida konsten! Den finns i alla kontorsrum, korridorer och lunchrum. 

Lars Okner har haft fokus på samtidskonsten under ett helt  yrkesliv. På Sveriges Television satte han sin prägel på kulturprogram som Nike,  Tankar om Konst och Alldeles Nyss. Han har tagit med TV-tittarna till Venedigs konstbiennaler. Han har förmedlat nyfikna möten med konstnärer från hela världen, där bilderna och samtalen alltid har varit viktigast.

Är du intresserad av att se målningarna, grafiken och skulpturerna på GOMA? Håll utkik efter våra vernissager och utställningar. Maila eller ring oss, så kommer vi överens om en tid för visning. Förhoppningsvis kan vi ge dig inspiration till förnyelse. Björn 0706384100

Lars 0733343455